Allt fler svenskar reser till Kanarieöarna även på sommaren

Kanarieöarna har varit ett populärt vinterresmål för svenskarna i över femtio år. Men nu väljer allt fler att resa till öarna även under sommaren. Sommarvädret på Kanarieöarna kan liknas vid en bättre svensk sommardag med ca 25 grader varmt och svalkande vindar.

Att Kanarieöarna är svenskarna favorit resmål har vi vetat länge. Sedan 2012 har sommarresenärerna till Kanarieöarna ökat med nästan 25 procent. Av dem reser flertalet till Gran Canaria, och där är ökningen knappt 30 procent. Populäraste resmålen i Spanien hos Ving 2015 var Gran Canaria, Mallorca, Teneriffa, Fuerteventura och Barcelona. Hos autospain.se kan du jämföra hyrbil i Spanien på alla destinationer från alla lokala och globala bolag. Att hyra en bil och köra runt på Kanarieöarnas öar är ett perfekt sätt att uppleva och se naturen och alla sevärdheter. Det är enkelt att köra i Spanien och det är inga problem att hitta bra och billiga hyrbilar.

– Spanien är hett hos Ving året runt, förra året reste 300 000 svenskar till Spanien med Ving, de allra flesta till Mallorca och Gran Canaria. Vårt nya familjehotell Ocean Beach Club på Gran Canaria är bokat till 75 procent i sommar, även det ett tecken på Kanarieöarnas nyvunna popularitet, särskilt bland barnfamiljerna, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Kul att svenskarna har börja ökat sitt resande till öarna även på sommaren. Det som kan avskräcka är att det kan vara ganska varmt under högsommaren helst inåt land och på Mallorca och på fastlandet.

Källa: Ving