Alla regioner, provinser och kuster i Spanien

Alla regioner, provinser och kuster i SpanienLista med autonoma regioner, provinser och kuster i Spanien. Vi jämför priser på hyrbilar i de flesta av regioner. Boka en hyrbil på i en region som Region Madrid, Aragonien, Baskien, Murcia, Kastilien och León, Galicien, Valencia, Kastilien-La Mancha, Andalusien, Katalonien, Kanarieöarna. Det finns också information om sevärdheter, resmål och populära destinationer samt hur du tag dig runt i regionen.

Spanien är ett land beläget i sydvästra Europa som är uppdelat i 17 autonoma samhällen och två autonoma städer, var och en med sin egen unika kultur, historia och traditioner. Några av regionerna i Spanien inkluderar:

 1. Andalusien: Andalusien ligger i södra Spanien och är känt för sin rika historia, fantastiska stränder och pulserande kultur.
 2. Aragon: Aragon ligger i nordöstra Spanien och är känt för sina vackra landskap, inklusive Pyrenéerna och floddalen Ebro.
 3. Asturien: Asturien ligger i nordvästra Spanien och är känt för sin vackra kustlinje och sina pittoreska byar.
 4. Balearerna: Balearerna är en ögrupp som ligger i Medelhavet som är känd för sina vackra stränder och livliga nattliv.
 5. Baskien: Baskien ligger i norra Spanien och är känt för sin unika kultur och mat, inklusive rätter som pintxos (tapas) och txakoli (ett vitt vin).
 6. Kanarieöarna: Kanarieöarna är en ögrupp som ligger utanför Afrikas nordvästra kust som är känd för sitt varma klimat och vackra stränder.
 7. Castilla-La Mancha: Castilla-La Mancha ligger i centrala Spanien och är känt för sin rika historia och kulturella attraktioner, inklusive staden Toledo och Don Quijote-rutten.
 8. Castilla y León: Castilla y León ligger i norra Spanien och är känt för sin rika historia, inklusive städerna Salamanca och León, och dess vackra landskap, inklusive bergskedjan Sierra de Guadarrama.
 9. Katalonien: Katalonien ligger i nordöstra Spanien och är känt för sin pulserande kultur, vackra stränder och ikoniska landmärken som Sagrada Família i Barcelona.
 10. Extremadura: Extremadura ligger i västra Spanien och är känt för sin rika historia och kulturella attraktioner, inklusive staden Cáceres och nationalparken Monfragüe.
 11. Galicien: Galicien ligger i nordvästra Spanien och är känt för sin vackra kustlinje, inklusive Rías Baixas, och sin unika kultur, inklusive den traditionella musiken och dansen i regionen.
 12. La Rioja: La Rioja ligger i norra Spanien och är känt för sitt vin i världsklass och sina vackra landskap, inklusive bergskedjan Sierra de la Demanda.
 13. Madrid: Madrid ligger i centrala Spanien och är Spaniens huvudstad och största stad och är känd för sin livliga atmosfär, museer i världsklass och ikoniska landmärken.
 14. Murcia: Murcia ligger i sydöstra Spanien och är känt för sina vackra stränder, inklusive Mar Menor, och dess rika historia och kulturella attraktioner.
 15. Navarra: Navarra ligger i norra Spanien och är känt för sina vackra landskap, inklusive Pyrenéerna och floden Ebro, och dess rika historia och kulturella attraktioner, inklusive staden Pamplona och Roncesvalles-klostret.
 16. Valencia: Valencia ligger vid Spaniens Medelhavskust och är den tredje största staden i Spanien och är känd för sina vackra stränder, futuristiska City of Arts and Sciences-komplex och rika historia och kultur.
 17. Ceuta: Ceuta är en autonom stad som ligger på den nordafrikanska kusten och är ett av två spanska territorier som ligger på den afrikanska kontinenten. Det är känt för sin rika historia, inklusive dess roll som en hamn för handel mellan Europa och Afrika, och dess vackra stränder.
 18. Melilla: Melilla är den andra autonoma staden som ligger i Afrika och är också känd för sin rika historia och vackra stränder. Det ligger på den nordafrikanska kusten, öster om Ceuta.

I Spanien är en autonom gemenskap den politiska och administrativa avdelningen på första nivån. Det finns 17 autonoma samhällen och två autonoma städer. Spanien är inte en federation, utan ett decentraliserat enhetsland. Autonoma städer är Ceuta och Melilla. Autonoma samhällen är: Andalusien, Aragon, Asturien, Balearerna, Baskien, Kanarieöarna, Kantabrien, Kastilien och León, Kastilien-La Mancha, Katalonien, Madrid, Extremadura, Galicien, La Rioja, Navarra, Regionen Murcia och Valencia.

Lista över autonoma regioner i Spanien

A

Andalusien - Aragonien - Asturien

B

Balearerna - Baskien

C

Ceuta

E

Extremadura

G

Galicien

K

Kanarieöarna - Kantabrien - Kastilien och León - Kastilien-La Mancha - Katalonien

L

La Rioja

M

Madrid - Melilla - Murcia

N

Navarra

V

Valenciana