En snabbguide för din första resa till Barcelona

Barcelona är den näst största staden i Spanien och en av de mest populära destinationerna i Europa för turister. Denna stad har sin alldeles egna personlighet på grund av 1900-tals konstnären och arkitekten Antoni Gaudi, vars byggnader inte liknar något som byggts förut. Denna vackra stad har mycket att erbjuda, så här låt oss utforska de bästa sakerna att göra i Barcelona:

BarcelonaBesök Sagrada Familia

Sagrada Família är en berömd och ofullbordad romersk-katolsk kyrka mitt i Barcelona. Den anses vara ett mästerverk av Gaudí. En kyrka som kombinerar gotiska och art nouveau-former. Kyrkan är ännu inte färdigbyggd och planeras att stå klar till 2026. Kyrkan är trots det med på UNESCO: s världsarvslista. Om du reser till Barcelona bör Sagrada Familia stå högst upp på din att göra lista. Om du köper dina biljetter online slipper du långa köer.

Spatsera på La Rambla

Även känd som Las Ramblas, La Rambla är en 1,2 km lång gågata i centrala Barcelona. Den skär genom hjärtat av staden och är en livlig boulevard fylld med allt som gör Barcelona till vad det är. Här hittar du restauranger, kaféer och marknader. Var dock medveten om att boulevarden också är ökänd för sina ficktjuvar.

Njut av tapas

Tapas är ett urval av delade tallrikar, mestadels aptitretare eller snacks, som du hittar på alla restauranger i Barcelona. De mest populära är gjorda av spanska delikatesser som blandningar av oliver och manchego-ost, eller chopitos och friterade bläckfiskar. Du kan njuta av dina tapas med en kall öl eller en sangria. De flesta restauranger har sitt eget urval av tapas, så var inte rädd för att testa olika.

Besök La Barceloneta

La Barceloneta är en stadsdel i den gamla delen av Barcelona. Om du letar efter en avkopplande miljö är detta platsen att gå till. La Barceloneta är också känt för sin fina sandstrand samt många restauranger och nattklubbar längs strandpromenaden.

Besök alla museer och utställningar

I Barcelona finns det många fina museer och utställningar, några som du bör besöka är: Casa Mila som också designades av Gaudí; Montjuïc slott, som har en vacker panoramautsikt över staden; Camp Nou som är den största fotbollsarenan i Europa och den 2:a största i världen; Tibidabo, ett berg med utsikt över Barcelona med en kyrka och nöjespark, Columbus-monumentet, byggt 1888 infför världsutställningen för att hedra Christopher Columbus första resa till Amerika.

Om du undrar över hur du ska ta dig runt i Barcelona: Du kan ofta gå mellan de olika sevärdheterna. Staden är också cykelvänlig samt har ett bra nätverk av kollektivtrafik (tunnelbanor och bussar). Var medveten om att under högsäsong är det mycket trafik. Det kan vara en bra idé att hyra en bil vid flygplatsen, speciellt om du planerar att senare starta en roadtrip genom Spanien.