Topp 7 saker du måste göra när du reser till Valencia

Valencia flygplatsValencia är en av de mest besökta städerna i Spanien. Turister älskar Valencia eftersom det är en stad full av vacker konst, härlig gastronomi, fantastisk arkitektur, fantastiska stränder och ett fantastiskt nattliv.
Om du undrar om transport i staden, i Valencia finns ett bra kollektivtrafiksystem, men under högsäsong kanske du vill undvika trångt kollektivtrafik och höga temperaturer (på sommaren). Att hyra en bil är särskilt användbart om du vill besöka omgivningarna i Valencias huvudstad eller till och med åka på en utflykt till Medelhavets stränder, som Cullera, Gandía eller Jávea. Du kan enkelt hyra och hämta en bil på flygplatsen.

Om du reser till Valencia och vill få ut det mesta av din resa, se till att du gör de här 7 bästa sakerna att göra i Valencia:

Besök staden och se konst och vetenskap

Detta är ett måste för alla första besökare i staden. Staden för konst och vetenskap är ett modernt arkitektoniskt komplex tillägnad vetenskap och kultur. Varje byggnad i komplexet är tillägnad ett specifikt tema, så i byggnaden Hemisfèric kan du se filmer och dokumentärer i imax, medan du i Oceanogràfic, ett banbrytande oceanarium, kan se marina djur av 500 olika arter och ekosystem av planeten.

Gå till Central Market

Byggnaden där den centrala marknaden ligger är värt ett besök för sin imponerande modernistiska arkitektur och för sin historia. Denna marknad är förmodligen en av de bästa i Europa, här hittar du ett stort utbud av frukt, grönsaker, kött, skaldjur och spansk delikatess som chorizo, jamón ibérico eller manchegoost.

Njut av Paella och Sangria

Valencia är hem för paella, utan tvekan den mest berömda spanska maträtten av alla. Om du reser till Valencia måste du njuta av en utsökt paella tillsammans med det bästa glaset sangria.

Besök Serranos torn

Tornen i Serranos byggdes under XII-talet för att fungera som ett försvar för staden. De intilliggande murarna rivdes 1865 men tornen förblev intakta och bevaras till denna dag, från toppen av tornen finns en spektakulär utsikt över staden och floden Turia.

Titta på solnedgången i Albufera

Nationalparken Albufera är en spektakulär plats med lugnt vatten som reflekterar solen vid solnedgången och skapar ett naturligt sken av ljus och färg som du inte får missa. Du kan också göra en båttur under eftermiddagen; det kan vara en perfekt plan för att göra fantastiska bilder av vilda djur och landskap.

Vandra i hjärtat av staden

Valencias historiska centrum är vacker och full av historia och konst. Som i de flesta europeiska städer är alla platser du måste se bara några minuter från varandra. Ta dig tid att besöka hjärtat av Valencia, du kan också hitta små gator med kaféer, restauranger och lokala bekvämligheter eller hantverksbutiker.